© 2011 Rubens

Thema-avonden

Regelmatig organiseren we bij Rubens proeflokaal een thema avond.  Aan de hand van een achttal wijnen in combinatie met enkele bijpassende amuses  behandelen we een regio, land of type wijn.

Deze avonden vinden plaats bij een minimale bezetting van 8 personen met een maximum van 16 personen. Om 20.00 uur gaan we van start voor een twee uur durende proeverij.

U betaalt voor een thema-avond € 39,50 per persoon.

Programma:

Noordwest Italië
Ingesloten aan drie kanten door bergen ligt hier een van de mooiste wijngebieden van Italië.  Niet alleen de lekkerste bubbel van Italië komt hier vandaan  maar ook bekende namen als Barollo en Lambrusco.  Wij kijken echter verder dan alleen de grote namen denk hierbij aan bijvoorbeeld een aromatische witte wijn uit  de Valle d’Aosta regio. Zorg dat je er snel bij bent  want het aantal aanmeldingen is beperkt

Wijn en Spijs
Aan de hand van de smaaktheorie van Peter Klosse (eigenaar van De Echoput  in Hoog Soeren en gepromoveerd op smaak),  gaan we kijken wat een goede wijn spijs combinatie is en waarom. We gaan samen op zoek naar de “match made in heaven”  de 1+1=3 ervaring.

Bubbels!
Deze avond staat in het teken van mousserende wijn, het proces, de smaak, de herkenning en de verschillen.  Samen gaan we op zoek naar jouw persoonlijke voorkeur. Wat is, of wordt  jouw favoriete bubbel, een Prosecco, Cava, Champagne of hou je misschien meer van  mijn favoriete bubbel,  de Contadi Castaldi  Brut uit Franciacorto? Meld je snel aan want deze proeverij is altijd snel vol.

Gezien duurdere inkoop gaan we deze avond 6 wijnen proeven in plaats van de gebruikelijke 8.

Portugal
Een klein land met een grote rijkdom aan heerlijke wijnen van inheemse druivenrassen. We laten de Port en de Mateus rose links liggen en gaan op zoek naar de verassende witte en rode wijnen die Portugal biedt. We bouwen de avond langzaam op, beginnend met een  tintelend frisse Vinho verde tot een stevige houtgerijpte rode wijn uit de Alentejo.  Een avond met verassende wijnen in zowel de kwaliteit als in de prijs van de wijn.