Aan de Utrechtse Nieuwegracht bevindt zich Rubens Proeflokaal. Hier kom je om te genieten van heerlijke en bijzondere wijnen in een gezellige ambiance. Daarnaast schenken wij heerlijke bieren, port, Hollands gedistilleerd, diverse whisky’s mousserende wijnen. Sinds 1 mei 2023 is de bar overgedragen aan Anice van der Rhee en Tom Terwan. Het is een eer om een bar, die al meer dan 100 jaar bestaat, te mogen runnen en gasten te mogen vertellen over alle mooie dranken die we schenken.

Wij vertellen je ook wát je drinkt

Bij Rubens proef je niet alleen de lekkerste dranken, wij vertellen je ook wát je drinkt. Het barpersoneel heeft kennis van de dranken die geschonken worden en vertelt je hierover graag meer. Hetzelfde geldt voor de bites die bij de borrel genuttigd kunnen worden. Een kaasplankje, worstenplateau of een ander verrassend alternatief voor de extra smaaksensatie, het kan allemaal!

Interesse in het ontdekken en leren proeven van dranken?

Rubens Proeflokaal is gespecialiseerd in het geven van verschillende soorten proeverijen, waarbij er uitleg wordt gegeven over proeven, bereidingswijze, herkomst en tradities. Kom gerust langs en ontdek de gezellige huiskamer van de Nieuwegracht! Het is altijd mogelijk om een flight van 3 proefglaasjes te bestellen van een drank naar keuze.

Openingstijden café:

Donderdag  16.00 tot zolang het gezellig is.

Vrijdag 16.00 tot zolang het gezellig is.

Zaterdag 15.00 tot zolang het gezellig is.

Zondag 15.00 tot 20.00 uur