© 2011 Rubens

Thema-avonden

Regelmatig organiseren we bij Rubens proeflokaal een thema avond.  Aan de hand van een achttal wijnen in combinatie met enkele bijpassende amuses  behandelen we een regio, land of type wijn.

Deze avonden vinden plaats bij een minimale bezetting van 8 personen met een maximum van 20 personen. Om 20.00 uur gaan we van start voor een twee uur durende proeverij.

U betaalt voor een thema-avond € 39,50 per persoon.

Programma:

Wo 27 oktober 2021 – ‘De grondleggers van vin naturel’
Het kan je haast niet ontgaan zijn: vin naturel (/natuurwijn) is ‘here to stay’. Natuurwijnwinkels, natuurwijnbars, een levendige scene: het is een wijnstijl op zichzelf geworden. Wouter Moll (Planet of the Grapes/Tafelwijn) en Julian (van Terroir en ook Tafelwijn) nemen jullie op woensdagavond 27 oktober mee naar de roots van vin naturel en laten enkele iconische natuurwijnen proeven van makers die wereldberoemd zijn geworden met hun vin naturel.
Tijd: 20.00 – 22.00 | Kosten: 39,50 p.p.

Wo 10 november 2021 – Whisky & chocolade
Whisky & chocolade is misschien wel één van de beste combinaties ter wereld. Op woensdagavond 10 november gaan we proeven welke combinaties mogelijk zijn. Debby weet alles over chocolade en Wim over whisky, dus 1+1 = 3 ????
Tijd: 20.00 – 22.00 | Kosten: 39,50 p.p.

Do 18 november 2021 – Beaujolais (primeur)
De derde donderdag van november is traditioneel dé dag van de Beaujolais Nouveau: de jonge Beaujolaiswijn mag vanaf die dag verkocht (en geschonken) worden. Beaujolais kampt al jaren met een reputatieprobleem, en dat is als je het aan ons vraagt heel erg onterecht. Uit dit streekje tussen Macon en Lyon komen geweldige wijnen. Wijnen uit de 10 cru’s. Verrassende witte wijnen. Zelfs wat mousserende wijnen. En niet te vergeten te gekke natuurwijnen: Beaujolais is immers de geboortegrond van vin naturel. Op de dag van de Beaujolais Nouveau brengen we daarom een ode aan Beaujolais om te laten proeven hoe divers en hoe goed de wijnen wel niet zijn.
Tijd: 20.00 – 22.00 | Kosten: 39,50 p.p.

Wo 24 november 2021 – De nieuwe wijnen van Spanje
Spanje behoort al jaren tot de top 3 van wijnproducerende landen, met wijnen uit diverse streken die wereldberoemd zijn geworden. Denk aan Rioja, Priorat, Cava en Sherry. Om maar eens wat te noemen. Spanje is een wijnland dat zich op een andere manier ontwikkeld heeft dan Frankrijk of Italië. De afgelopen 20 jaar is er onder leiding van eigenwijze, eigenzinnige en vooral vooruitziende wijnmakers heel veel gebeurd in Spanje. Daarom houden we bij Terroir een thema-avond ‘de nieuwe wijnen van Spanje’. Een avond met veel te proeven wijnen uit o.a. Galicië, Rueda, Toro en Valencia.
Tijd: 20.00 – 22.00 | Kosten: 39,50 p.p.